El butlletí de l’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial (ACIA)

La plataforma Milmots.eu es fa gran

Francisco Grimaldo

Milmots.eu és una pàgina web interactiva que naix a partir del gust per les nostres paraules i per les ganes de comunicar-nos-les. Vet ací una nova manera de difondre, de conèixer i de compartir el nostre lèxic, les nostres paraules, associades als nostres pobles i les nostres comarques. Les consultes, la participació i la interactuació col·lectiva són les maneres que té Milmots d'apropar-nos allò que més ens caracteritza; els nostres mil mots dels nostres mil llocs.


 

Arran de la seua posada en marxa el passat octubre de 2015, Milmots ha comptat amb vora 13000 participants, els quals han aportat més de 3000 paraules i 500 definicions des de vora 550 indrets ben diferents. En aquest moment, encapçala la llista la paraula "Comboi" molt votada des del País Valencià. Si navegueu pel mapa, però, podreu trobar mots amb molta difusió (com ara "borinot") i també joies més locals (com ara "binerbo" des de Porreres).

 

 

El lèxic és el tresor de la llengua i el que pretén Milmots és que aquest tresor siga interactiu, que servisca per transcendir el diccionari i cobre vida en una xarxa d'intercomunicació de parlants que s'aboquen a una pantalla d'ordinador per fer servir la llengua en les plataformes del segle XXI. D'aquesta manera, els parlants poden conèixer els mots de les altres comarques i pobles mentre que alhora busquen en el seu cabal lèxic aquelles paraules que els fan sentir bé, malament, orgullosos, tristos o qualsevol altre sentiment que sempre hi ha implícit en la càrrega semàntica d'un mot.

 

 

Després d'una primera fase d'arreplegada inicial de dades (que romandrà sempre oberta), encetem ara una segona fase d'anàlisi i explotació de les dades on estudiarem les dinàmiques observades i afegirem jocs on els visitants tindran el repte d'encertar el significat i el context sociolingüístic de les paraules (p.ex. origen, rang d'edat, etc).

Milmots és i serà el que els seus parlants vulguen fer amb els fòrums que ens  proposa i amb la versatilitat de les eines de les quals ha estat dotada aquesta plataforma virtual de paraules. En tot cas, el seu objectiu és ser un punt de trobada, un lloc d'aprenentatge i una font de plaer; tot allò que en definitiva hauria de ser una llengua viva que vol viure.

 

Entreu-hi i aboqueu-nos el vostres Milmots!

 

L'equip de Milmots.eu:

Francisco Grimaldo, Professor d'Informàtica de la Universitat de València
Joan Evarist Vicente, Estudiant d'Informàtica de la Universitat de València
Ivan Carbonell, Escriptor i professor de valencià
Natxo Moral, Professor de valencià
Emilia López Iñesta, Professora d'Estadística
Subscripcions
Vull rebre NODES
Donar-me de baixa
Enviar  Enviar  Enviar
SocisACIA
Usuari
Contrasenya


Si no ets soci de l'ACIA dona't d'alta i gaudeix dels avantatges dels socis

Alta usuari  Alta usuari  Alta usuari

Si has oblidat la teva contrasenya

Recupera contraseña  Recupera contrasenya  Recupera contraseña

© 2012 ACIA - The Catalan Association for Artificial Intelligence | ISSN: 2014-5020 | www.acia.cat | info@acia.cat
IIIA, Campus Universitat Autònoma de Barcelona - 08193 Bellaterra, +34 935809570