El butlletí de l’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial (ACIA)

Bon Any 2016!

Josep Puyol Gruart

Un seguit de problemes tècnics i humans ens han portat a endarrerir la sortida del número 57, perdoneu. La intenció era felicitar les festes de Nadal i l’Any abans d’acabar el 2015 però no ha sigut possible, podríem dir allò que el que és bo es fa esperar. Ha costat, però ja és aquí.


En aquest número tenim la tan esperada segona part de l’article d’en Ton Sales, en què segueix amb les reflexions al voltant de la feina i la tecnologia, de com el nostre treball, en el fons, contribueix —o potser no— a deixar-nos-en sense. Enmig d’aquests pensaments ens podrem trobar termes tan interessants com el benestar nacional brut o personatges tan singulars com el Sr. Joan Pich i Pon i les seves piquiponades. La lectura dels articles d’en Ton sempre m’obliguen a tirar de Viquipèdia!

Seguint amb la línia d’en Ton Sales, de la substitució dels humans per les màquines, en Miquel Barceló ja s’avança assistint a una funció de teatre feta per robots. Però desenganyeu-vos, els robots, encara que de moment no facin cara de cansats, també necessiten una estona de repòs entre actuació i actuació. Per cert, en Miquel té llibre nou!

Haurem de seguir rellegint els articles anteriors de l’Enric Plaza perquè en aquest número tampoc ens presenta res. Jo crec que està agafant embranzida i en un proper número ens deixar bocabadats.  Res a dir: agraïts a l’excel·lent col·laboració desinteressada passada, present i futura de l’Enric, i també d’en Ton i en Miquel.

També trobareu resums de tesis, projectes, anuncis i altres interessants articles sobre el grup d’IA de la UPF, una jornada de lògica borrosa o el CCIA 2015.

El vint-i-quatre de gener ens ha deixat un dels nostres pares científics: en Marvin Minsky. Massa aviat. Us recomano rellegir l’entrevista que li va fer en Ramon López de Mántaras l’octubre de 2014 en el NODES 55. Descansi en pau.

La vida segueix, no espereu a ser suplantats per màquines i animeu-vos a seguir contribuint amb continguts de tot tipus a NODES. I comenceu a preparar el 19è Congrés Internacional de l'Associació Catalana d'Intel·ligència Artificial (CCIA 2016) a Barcelona.

 
Subscripcions
Vull rebre NODES
Donar-me de baixa
Enviar  Enviar  Enviar
SocisACIA
Usuari
Contrasenya


Si no ets soci de l'ACIA dona't d'alta i gaudeix dels avantatges dels socis

Alta usuari  Alta usuari  Alta usuari

Si has oblidat la teva contrasenya

Recupera contraseña  Recupera contrasenya  Recupera contraseña

© 2012 ACIA - The Catalan Association for Artificial Intelligence | ISSN: 2014-5020 | www.acia.cat | info@acia.cat
IIIA, Campus Universitat Autònoma de Barcelona - 08193 Bellaterra, +34 935809570